Over ons

Over ons

Even voorstellen………

Allereerst een buitengewoon welkom op de website van ‘Buitengewoon kinderopvang’ in Oldenzaal.
Kinderopvang Buitengewoon is gelegen op het landgoed Wolbert, midden tussen het groen, aan de rand van Oldenzaal en toch op loopafstand van de Essen en de Thij.
Dit betekent veel speelruimte, omgang met dieren en veel bewegen in de frisse buitenlucht.
Kortom: een ideale plek om op te groeien!
Kinderopvang Buitengewoon is een kleinschalige, duurzame, professionele kinderopvang met een groep kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar en een groep buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-12 jaar.
We hebben de tijd om de kinderen de rust en warmte te bieden die ze nodig hebben.
Ieder kind neemt binnen ‘Buitengewoon’ een bijzondere plaats in.
We bieden de kleinschaligheid van een gastouder en de voordelen van de kinderopvang!
Iedereen is het erover eens hoe goed het is voor kinderen om buiten te spelen. Toch zijn ze vandaag de dag meer en meer binnen, terwijl talloze onderzoeken bevestigen hoe noodzakelijk het is dat kinderen naar buiten gaan:
Kinderen die veel buiten spelen zijn gezonder, socialer, hebben minder overgewicht en leren beter risico’s inschatten. Ze zijn zelfverzekerder, minder agressief, hebben een betere motoriek en ervaren minder stress. (Bron; o.a. onderzoek universiteit van Leiden en Lissabon, 2016 en onderzoek Wageningen universiteit, 2007)
Het buitenspelen neemt dan ook een hele belangrijke plaats in, binnen ‘Buitengewoon’.
U bent van harte uitgenodigd om vrijblijvend te komen kijken bij ‘Buitengewoon”.
U kunt ons bellen om een afspraak te maken of het contact formulier invullen, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk, om een afspraak te plannen.
We hopen u en uw kind(eren) snel te ontmoeten !

Het team

Na jarenlange ervaring in de kinderopvang hebben wij, Marijke Christenhusz en Diana Severijn, besloten om onze visies bijeen te brengen en samen een kinderopvang te starten. We kunnen nu kinderopvang aanbieden geheel naar ons idee over hoe een kwalitatief goede kinderopvang eruit moet zien. Kleinschalig, elk kind is uniek, jezelf mogen zijn, rust en natuur.
We vinden het belangrijk om kinderen vanaf jonge leeftijd al kennis te laten maken met de alles wat de natuur te bieden heeft. Zo is er op het landgoed een speelbos, boerderijtuin, moestuin en zijn er verschillende dieren zoals, kippen, konijnen en ezels.

Missie en visie

Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang ‘ Buitengewoon’ heeft zich o.a. ten doel gesteld om kwalitatief hoogwaardige opvang te bieden voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Mede hierdoor kunnen kinderen uitgroeien tot zelfbewuste, zichzelf en anderen respecterende, emotioneel stabiele volwassenen.
De slogan van ‘Buitengewoon’ is : Een plek om jezelf te mogen zijn!
Elk kind is uniek, met eigen interesses, talenten en een eigen wil. Ieder kind in ‘Buitengewoon’ neemt dan ook een bijzondere plaats in.
We zijn kleinschalig en hebben de tijd en rust om de kinderen individuele aandacht en warmte te geven: het gevoel dat ze werkelijk bij ons thuis horen! Wij bieden de kleinschaligheid van een gastouder met de voordelen van de kinderopvang.
We vinden het belangrijk dat de kinderen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, binnen een veilige en gezonde omgeving de wereld kunnen ontdekken, ondersteund door pedagogisch medewerkers. We leiden medewerkers op en laten ze, net als onszelf, steeds nadenken over wat ze doen en waarom ze het zo doen.
We volgen het tempo van uw kind. We stimuleren hun leergierigheid en scheppen een goede basis voor hun persoonlijke en sociale ontwikkeling.
Dit kunnen we waarmaken door de juiste materialen en activiteiten in te zetten.
Zowel binnen als buiten is de speelruimte zodanig ingericht dat de kinderen er veilig onder toezicht kunnen spelen. We streven ernaar de inrichting van de ruimte en het aanbod van materialen bij te laten dragen een gevoel van geborgenheid. We hebben aandacht besteed aan akoestiek, licht, kleur en indeling van de ruimte. Zowel binnen als buiten zijn speelgelegenheden gecreëerd waar uw kind zich vrij en veilig kan ontplooien. Buiten beschikken de kinderen over, een zandbak, een glijbaan en trampoline en hebben we divers speelmateriaal in onze berging passend bij de verschillende leeftijden. Daarnaast hebben we een moestuin, dieren en een speelbos. Kinderen halen veel plezier uit het klimmen, klauteren, en ontdekken van het bos. Spelen met zand en takken, knuffelen met de dieren, eieren zoeken in het kippenhok, zien hoe zaadjes in de moestuin groeien en van dichtbij bekijken hoe rupsen en kikkervisjes zich ontwikkelen. Buitenactiviteiten stimuleren tot samenwerking en samenspel. Voor het tillen van een zware tak heb je soms hulp nodig van een ander. Over een wiebelige balk lopen of een kip aaien kunnen momenten zijn van persoonlijke overwinning en groei. Er worden angsten en onzekerheden overwonnen en het kind krijgt een gevoel van zelfvertrouwen: “Ik kan het!”
Het buitenspelen neemt dan ook een hele belangrijke plaats in, binnen ´Buitengewoon´.
Wat we doen, doen we samen. Samen met elkaar, met de kinderen en met u als ouders. Het uitgangspunt is uiteraard dat u, als ouder, altijd de eerst verantwoordelijke blijft voor de opvoeding. Ouders en pedagogisch medewerkers hebben echter een gedeelde opvoedingsverantwoordelijkheid en kunnen en moeten dan ook zoveel mogelijk proberen over deze gedeelde opvoeding in gesprek te gaan. Uw inbreng helpt ons om uw kind te bieden wat het nodig heeft, zodat het zich spelenderwijs kan ontwikkelen.
Ouders kunnen invloed uitoefenen op het pedagogisch beleid waar ‘Buitengewoon’ voor heeft gekozen. Het is daarom van belang dat zowel ouders als pedagogisch medewerkers dezelfde kennis delen en, in het belang van het kind, zo goed mogelijk communiceren. Door met elkaar in gesprek te zijn, hopen we dat u zult merken dat uw kind bij ‘Buitengewoon’ in goede handen is. U wilt, als ouder, goede kwaliteit en die begint met goede communicatie, samenwerking en wederzijds begrip.
We hopen u te laten merken dat uw kostbaarste bezit bij ons in goede handen is!